Cele mai populare site-uri din 1998 pana in 2018

Este greu sa te gandesti la cum ar fi sa navighezi pe internet in 1998. Nu a existat Facebook sau Twitter. Fara streaming video pe Youtube, Hulu sau Netflix. Google nu era decat un glont in ochii lui Sergey Brin si Larry Page. Multe dintre site-urile de top din 1998 au fost in esenta agregatoare de stiri sau portaluri de cautare.

Pentru milioane de oameni curiosi la sfarsitul anilor ’90, discul compact AOL a fost cheia care a deschis usa pe WORLD WIDE WEB, aproximativ 35 de milioane de persoane au accesat internetul folosint AOL. Pana in 1999, AOL a condus balonul Dot-com (.com) la inaltimi ametitoare, cu o valoare de 222 miliarde de dolari.

Compania a evoluat continuu, in cele din urma fuzionand cu Yahoo dupa ce Verizon a achizitionat ambele legende online. Verizon are mari sperante pentru compania – numita Oath sa se transforme intr-o “a treia optiune” pentru agentii de publicitate si utilizatori care sunt hranitii cu Google si Facebook.

GeoCites, a avut un impact imens asupra internetului timpuriu, gazduind milioane de site-uri web si oferind oamenilor o modalitate de a participa efectiv la cresterea continutului online.

In 1998 Amazon a devenit unul dintre cele mai mari site-uri de cumparaturi online, deoarece oamenii au inceput sa se simta confortabil cu ideea de a cumpara bunuri online

Meredith – poate fi cel mai necunoscut nume pentru multi oameni care se uita la lista de astazi de top 20. Desi Meredith nu poate fi un nume de uz casnic, compania controleaza multe dintre cele mai populare branduri de reviste (People, Sport Illustrated, Health, etc), inclusic amprentele lor digitale. Dupa achizitionarea companiei Time Inc. in 2017, Meredith a devenit cel mai mare editor de reviste din lume.

Hey, Google”

Atunci cand oamenii au intrebari arzatoare, acestia se adreseaza din ce in ce mai mult internetului pentru a raspunde, dar diversitatea surselor pentru aceste raspunsuri se micsoreaza. Chiar si mai recent in 2013, putem vedea About.com, Ask.com si Answers.com au fost inca printre cele mai mari site-uri din America. In prezent, Google pare sa fi cimentat statutul de sursa universala de raspunsuri.

In timp ce Facebook a urcat rapid in tip 20 pana in 2007, alte branduri sociale infuzate au avut mai mult timp sa devina giganti de internet. In 2018, Twitter, Snapchat au fost toate in top 20, cu LinkedIn si Pinterest nu prea mult in urma.

Nota: Clasamentul foloseste date ComScore.com care se concentreaza pe SUA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *